Izbornik Zatvoriti

25 godina okrunjeno svjetskim priznanjem

Klinika Svjetlost u 2023 godini ostvarila je svjetski status.

„Ovo je bila nevjerovatna godina po svim pokazateljima, od broja zahvata koje smo izveli, broja pacijenata koje smo pogledali, ali najviše ju je obilježilo da smo u dva područja – ugradnji leća za korekciju čitalačke dioptrije i novoj tehnologiji lasera za skidanje dioptrije bili treći centar u svijetu gdje se događa taj zahvat. Prvo smo u februaru postali prvi centar u Evropi, treći na svijetu gdje je izvedena operacija na najnovijem laseru za skidanje dioptrije Johnson & Johnson Eliti, ovdje je osim prvog zahvata razvijen cijeli protokol za potrebe odobrenja ovog lasera od strane američkog FDA, a ove nedjelje smo treći na svijetu ugradili najnoviju leću za korekciju čitalačke dioptrije PureSee, takođe od kompanije Johnson & Johnson. Dva puta u istoj godini da su prve primjene različite tehnologije u jednoj kući se još nije dogodilo nigdje na svijetu.“– ovim riječima profesor Gabrić objasnio je značaj 2023. godine.

Svakodnevica u klinikama Svjetlost je više od 600 pregleda, 40 operacija na 5 lokacija, i velike vijesti.
„Svjetlost je unikat na svjetskom nivou i jedan od naših strateških partnera ne samo za rana iskustva i ispitivanja već i edukaciju drugih ljekara – upravo su zato naš centar izvrsnosti i edukacije, tek drugi u cijeloj Evropi.“ – izjavio je gospodin Thomas Müllner predstavnik Johnson & Johnsona.

O godini na svjetskom vrhu, novostima, statusu influencera na globalnoj sceni i o velikoj odgovornosti koja proizlazi, prof. dr. sc. Nikica Gabrić, dr. Ivan Gabrić i dr. Krešimir Gabrić razgovarali s novinarima. 

Detalje ekskluzivno pročitajte: